BakgrunnNettsideVer2.png

Velkommen!

Vi er en gårds- og friluftsbarnehage med beliggenhet i Furnes i Ringsaker kommune. Med skog og mark på alle kanter har vi fine landlige omgivelser rundt oss. Vi legger stor vekt på natur og friluftsliv, fysisk aktivitet, samt stell og kontakt med dyr. Trykk på knappen merket “Årsplaner, vedtekter, m.m.” for utdypende informasjon om barnehagen.

Vi er opptatt av å gi barna mulighet til å komme nærmere naturen og alt den har å by på. Vi har gapahuk, lavvoer, utekjøkken og opparbeidede bålplasser vi bruker hele året. VI har grønnsakshage og følger med på årets gang i jordbruket. Vi kan tilby aktiviteter som ski med oppkjørte løyper i barnehagen, aking i med akebakker tilpasset ulike nivåer, sykling fra trehjulssykkel til terrengsykling i skogen vår, og etterhvert kanoturer når barna blir litt større. Førskolebarna får svømming i Ankerskogen på høsten. Vi har en klatrevegg med sikringsutstyr, der barna får utfordre seg selv og oppleve mestring. Vi er stolte av det lille fjøset vårt. Der bor det gris, geit, marsvin, kaniner og høner (som legger egg!). Vi har to kuer og to hester. Dyr gir trivsel og glede for små og store. Alle barn får jevnlig være med til dyra våre for å stelle og ri.

Hos oss trenger dere ikke ha med matpakke, for her serverer vi 3 måltider hver dag: frokost, formiddagsmat og mellommåltid med frukt på ettermiddagen.

Når det gjelder de aller minste barna i barnehagen vår er vi opptatt av å skape en god overgang fra foreldrenes trygge favn til oss. Vi har en fleksibel tilvenning der vi samarbeider tett med foreldrene. De små barna går på avdelinger med ordinære innelokaler som er godt tilpasset de minste sine behov. Etterhvert som barna vokser og utvikler seg kan de være mer og mer ute. Vi er opptatt av at barna skal oppleve glede over å være ute og vi tilpasser friluftslivet utfra alder og utvikling.

Foreldregruppen er vår viktigste samarbeidspartner der barnets beste er vårt felles mål.

Følg knappen under for mer informasjon i form av årsplaner, vedtekter, barnehagens kalender, relevante brosjyrer og lignende.

Naturen er et under, livet er et eventyr!

Marihøna gårds- og friluftsbarnehage AS

Gålåsvegen 68 b